fbpx

Algemene info kookworkshops

Wat kun je verwachten?

Hieronder vind je alle informatie over de kookworkshops en het verloop van de kookworkshop.

Tijdens de kookworkshop hoop ik je te verrassen met heerlijke smaakcombinaties en kennis te laten maken met ingrediënten die je zelf niet zo snel zou gebruiken tijdens het koken. Er wordt tijdens de kookworkshop gekookt met pure en verse ingrediënten. Koken met biologische ingrediënten is optioneel.  De gerechten uit de kookworkshops zijn zo samengesteld dat je ze thuis ook gemakkelijk kunt bereiden. Om een kookworkshop bij Bio Lou te volgen hoef je dus geen keukenprins of prinses te zijn. De recepten zijn verrassend maar zeker niet te ingewikkeld en tijdens het koken loop ik rond, beantwoord ik vragen en ondersteun ik waar nodig. Je gaat zelfstandig aan de slag, maar wel onder mijn begeleiding!

Een kookworkshop is al mogelijk vanaf €68,- p.p. incl. drankjes.

Voor een vrijgezellenfeestje hebben we met 6 meiden de Indiase kookworkshop gevolgd. Dit was erg gezellig en lekker! Het bleek in Amsterdam best lastig om voor slechts 6 personen een leuke en betaalbare plek te vinden, dus we waren blij toen we op Milou stuitten. Het (mail)contact was meteen goed en de recepten werden waar nodig aangepast op onze dieetwensen, heel fijn! Na een hartelijk ontvangst en duidelijke uitleg hebben wij onder toeziend oog van Milou met veel plezier de gerechten gemaakt en genuttigd waarbij we genoeg tijd hadden om na te tafelen. Al met al een geslaagde avond. Dankjewel Milou!

Jade Coenen

Leuke kookworkshop! Milou (de gastvrouw) is erg vriendelijk en professioneel en legt alles duidelijk uit voordat je zelf aan de slag gaat met het koken. Wij hebben de Wereldse kookworkshop gedaan, heerlijke recepten die thuis zeker ook op het menu komen. De keuken is ruim en professioneel. Je kunt tijdens het koken vragen stellen en Milou geeft ook tips. Zeker voor herhaling vatbaar!

Anouk Niewold

We hebben een heerlijke en zeer smakelijke avond gehad met 6 vrienden. Milou is een geweldige gastvrouw! Ze heeft veel geduld en we hebben veel van de vegetarische keuken van haar geleerd.
Het was zo’n prachtige avond dat we direct een nieuwe data hebben geboekt. Een kwaliteitsworkshop voor een zeer goede prijs!!!

Carolina Yelkenci

Milou heeft ons op 12 januari een fantastische middag bezorgd. Met 17 man familie van 8 tot 80 jaar oud samen aan het koken op een ontspannende manier. De gerechten waren super lekker en een kookworkshop in Amsterdam bij Bio Lou is zeker een herhaling waard. Nogmaals dank voor de goede zorgen. Je hebt René een geweldige 50ste verjaardag bezorgd.

André Timmermans

Voor het verjaardagsfeest van ons vriendinnetje hebben wij een kookworkshop bij Bio Lou gedaan en het was in één woord super! De recepten waren lekker en zeer gevarieerd. De fijne locatie had een gezellige huiskamersfeer waarbij je in de aangrenzende open keuken verschillende recepten kon maken. Milou loopt rond om tijdens het koken een oogje in het zeil te houden en bij te springen waar nodig.  We hebben ons enorm vermaakt met koken en uiteindelijk genoten van de lekkere gerechten. Kortom, een echte aanrader! Dankjewel Milou, voor de gezellige avond!     

Sandra de Vries

We hebben heerlijke gerechten gemaakt en een gezellige middag gehad. Milou had speciaal voor ons een veganistische workshop samengesteld. Milou werkt vanuit een fijne mix tussen passie voor koken, kennis van voeding en maatschappelijke betrokkenheid.

Carolien Bok

  Bio Lou

N
Kleinschalig en persoonlijk
N
Privé kookworkshops
N
Veelzijdig qua workshops
N
Alle dagen en dagdelen in de week mogelijk
N
Flexibel qua starttijd
N
Goed bereikbaar
N
Een workshop is incl. alle drankjes
N
Betaalbaar
 Bij Bio Lou kan

Met allergieën en eetwensen rekening gehouden worden
Betaalbaar en vaak gratis worden geparkeerd
In de tuin worden gegeten
Je gebruik maken van alle materialen en een schort
Elk recept na de workshop gemaild worden
Je de afwas laten staan
Met biologische producten worden gekookt
Overgebleven eten worden meegenomen

Verloop van de kookworkshop

 • 5 De kookworkshop begint met een drankje en uitleg
 • 5 Aan de slag in de keuken, in groepjes van 2 a 3 personen wordt er gekookt
 • 5 Elk groepje maakt één of meerdere verschillende gerechten
 • 5 In totaal worden er 4 à 8 verschillende gerechten gemaakt, afhankelijk van de groepsgrootte
 • 5 Als alle gerechten bereid zijn gaan jullie lekker samen eten aan een gezellig gedekte tafel
 • 5 De afwas wordt gedaan terwijl jullie aan het eten zijn
 • 5 Na afloop zullen alle recepten worden gemaild

Wanneer

 • Elke dag van de week, doordeweeks en in het weekend
 • Starttijd diner tussen 16:00-18:00 uur mogelijk
  Starttijd lunch tussen 10:00-11:00 uur mogelijk
 • Begin liever niet later dan 18:00 uur. De kookstudio moet uiterlijk 22:00 uur sluiten

Tijdsduur

Een kookworkshop duurt ± 4 uur (koken en eten).

Betaling

Voorafgaand van de kookworkshop ontvang je een factuur zodat er vooraf betaald kan worden. Of er kan een aanbetaling gedaan worden en het restantbedrag kan dan op de dag van de workshop worden betaald (voor particulieren) of binnen veertien dagen na de workshop op factuur.

 Samenstelling van de groep

 • 5Kleine en grote groepen kunnen voor een kookworkshop bij Bio Lou terecht. Ik organiseer kookworkshops voor gezelschappen van 2 t/m 20 personen. 
 • 5De kookworkshop wordt aan 1 groep gegeven, je deelt de ruimte dus niet met andere mensen.
 • 5Groepen t/m 11 personen koken allemaal tegelijkertijd en gaan na het koken gezellig met elkaar eten.
 • 5Groepen van 12 t/m 20 personen zullen in twee shifts gaan koken. Zo start ik met een aantal mensen in de keuken en kunnen de anderen met elkaar een drankje drinken. Er kan dan goed begeleiding worden gegeven tijdens het koken. We rouleren door zodat uiteindelijk iedereen een gerecht kan maken.
 • 5Groepen t/m 14 personen zitten aan één lange tafel en groepen van 15 t/m 20 personen zitten aan twee lange tafels.
 • 5In de tuin wordt er altijd aan één grote tafel gegeten.