Algemene info kookworkshops

Wat kan je verwachten?

In een professionele, gezellige en kleinschalige kookstudio in Amsterdam Zuid kan je kiezen uit diverse soorten kookworkshops.

Tijdens de kookworkshop maak je kennis met veel verschillende gerechten. Graag wil ik je verrassen met diverse ingrediënten en heerlijke smaakcombinaties. Er wordt gekookt met pure en verse ingrediënten. De gerechten zijn zo samengesteld dat je ze thuis ook gemakkelijk kan bereiden.

Bij alle kookworkshops zijn de drankjes (prosecco, wijn, bier met en zonder alcohol, fris, koffie en thee) inbegrepen.

Voor een vrijgezellenfeestje hebben we met 6 meiden de Indiase kookworkshop gevolgd. Dit was erg gezellig en lekker! Het bleek in Amsterdam best lastig om voor slechts 6 personen een leuke en betaalbare plek te vinden, dus we waren blij toen we op Milou stuitten. Het (mail)contact was meteen goed en de recepten werden waar nodig aangepast op onze dieetwensen, heel fijn! Na een hartelijk ontvangst en duidelijke uitleg hebben wij onder toeziend oog van Milou met veel plezier de gerechten gemaakt en genuttigd waarbij we genoeg tijd hadden om na te tafelen. Al met al een geslaagde avond. Dankjewel Milou!

Jade Coenen

We hebben een heerlijke en zeer smakelijke avond gehad, met 6 vrienden. Milou is een geweldige gastvrouw! Ze heeft veel geduld en we hebben veel van de vegetarische keuken van haar geleerd.
Het was zo’n prachtige avond dat we direct een nieuwe data hebben geboekt. Een kwaliteitsworkshop voor een zeer goede prijs!!!

Carolina Yelkenci

Voor het verjaardagsfeest van ons vriendinnetje hebben wij een kookworkshop bij Bio Lou gedaan en het was in één woord super! De recepten waren lekker en zeer gevarieerd. De fijne locatie had een gezellige huiskamersfeer waarbij je in de aangrenzende open keuken verschillende recepten kon maken. Milou loopt rond om tijdens het koken een oogje in het zeil te houden en bij te springen waar nodig.
We hebben ons enorm vermaakt met koken en uiteindelijk genoten van de lekkere gerechten. Kortom, een echte aanrader! Dankjewel Milou, voor de gezellige avond!     

Sandra de Vries

  Bio Lou is

N
Kleinschalig en persoonlijk
N
Mogelijk voor kleine en grote groepen
N
Een workshop met 1 groep
N
Veelzijdig qua workshops
N
Alle dagen en dagdelen in de week mogelijk
N
Flexibel qua starttijd
N
Goed bereikbaar
N
Een workshop incl. alle drankjes
 Bij Bio Lou kan

Met allergieën en eetwensen rekening gehouden worden
Betaalbaar en vaak gratis worden geparkeerd
In de tuin worden gegeten
Je gebruik maken van alle materialen en een schort
Elk recept na de workshop gemaild worden
Je de afwas laten staan
Met biologische producten worden gekookt
Overgebleven eten worden meegenomen

Verloop van de kookworkshop

  • 5 De kookworkshop begint met een drankje en uitleg
  • 5 Aan de slag in de keuken, in groepjes van 2 á 3 personen wordt er gekookt
  • 5 Elk groepje maakt één of twee verschillende gerechten
  • 5 In totaal worden er 6 á 8 verschillende gerechten gemaakt, afhankelijk van de groepsgrootte
  • 5 Als alles klaar is gaan jullie lekker samen eten aan een gezellig gedekte tafel
  • 5 De afwas wordt gedaan terwijl jullie lekker aan het eten zijn
  • 5 Na afloop zullen alle recepten worden gemaild

Wanneer

Elke dag van de week, doordeweeks en in het weekend is een kookworkshop mogelijk.
De starttijd is flexibel, het kan ‘s morgens, ‘s middags en ’s avonds.
Liever begin ik niet later dan 18:00 uur.

Tijdsduur

Afhankelijk van de kookworkshop duurt een workshop ± 3 of 4 uur (koken en eten).
Dit staat vermeld bij de workshop.

Betaling

Voorafgaand van de kookworkshop ontvang je een factuur zodat er vooraf betaald kan worden. In overleg is het mogelijk om contant te betalen. Voor bedrijven kan ik soms een uitzondering maken dat ze achteraf kunnen betalen.
Alle prijzen zijn incl. btw en de drankjes.

 Samenstelling van de groep

  • 5Voor kleine en grote groepen, van 4 t/m 20 personen kan je bij mij terecht.
  • 5De kookworkshop wordt altijd maar aan 1 groep gegeven, je deelt de ruimte dus niet met andere groepen.
  • 5Groepen van 11 t/m 20 personen zullen in twee shifts gaan koken. Zo start ik met een aantal mensen in de keuken terwijl de andere met elkaar een drankje kunnen drinken. We rouleren door zodat uiteindelijk iedereen een gerecht kan maken.
  • 5Groepen t/m 14 personen zitten aan één lange tafel en groepen van 15 t/m 20 personen zitten aan twee lange tafels.
  • 5In de tuin wordt er altijd aan één grote tafel gegeten.