fbpx

Over Milou

Hoi, ik ben Milou!

Ik ben de telefoniste, inkoopster, chef-kok, receptontwikkelaar, hoofd logistiek en planner van Bio Lou! Ik ben dol dol op lekker eten en koken vandaar dat ik van mijn passie mijn beroep heb gemaakt en 8 jaar geleden Bio Lou ben begonnen. 

Als kind vond ik koken altijd al erg leuk, maar toen ik op mijn 23e naar het platteland van Zuid Frankrijk verhuisde ontdekte ik pas echt wat koken is en hoe ik hier mijn creativiteit bij kan inzetten. Met seizoensproducten en goed vlees van de boeren leerde ik bijzondere en verfijnde gerechten maken. Ik raakte geïnspireerd en terug in Amsterdam besloot ik mijn eigen kookstudio te beginnen. 

In mijn kookstudio in Amsterdam Zuid startte ik met diverse soorten catering opdrachten voor particulieren en bedrijven. Aansluitend begon ik een maaltijdservice waarbij ik voor gezinnen maaltijden ging bereiden. Tijdens de maaltijdservice experimenteerde ik volop met de gerechten voor de kookworkshops. Gezinnen konden de gerechten proeven en zo konden ze mij weer van feedback voorzien. Toen alle recepten helemaal waren goedgekeurd konden de kookworkshops beginnen!

‘’Ik verras je graag met bijzondere smaakcombinaties

en laat je kennis maken met diverse ingrediënten’’

Tijdens de kookworkshops leer je onder mijn begeleiding lekkere gerechten bereiden die je erna zelf ook thuis kunt klaarmaken. Mijn doel is om jou te verrassen met bijzondere smaakcombinaties en kennis te laten maken met ingrediënten die je zelf niet zo snel zou gebruiken tijdens het koken. En natuurlijk dat je blij de deur uitloopt met je gezelschap, dat je lekker gegeten hebt, wat hebt geleerd en echt een fijne avond hebt gehad.