Vegetarische kookworkshop

Vegetarische keuken

Volledig vegetarisch koken en eten! Veel mensen die niet vegetarisch zijn vinden dit lastig. Wat is een goede vervanging voor vlees/vis en wat maakt een vegetarische maaltijd nu compleet? De kunst is om een gerecht zo klaar te maken dat je het vlees/vis niet mist. Zo zijn er vele alternatieven te gebruiken waardoor je een gerecht toch smaakvol kan bereiden en dat leer je tijdens deze kookworkshop.

Kookinspiratie voor als je trek hebt in een super lekkere vegetarische maaltijd, vegetarische gasten over de vloer krijgt of gewoon een keertje geen zin hebt in vlees of vis.

De kunst van het weglaten!

Ontdek de alternatieven voor vlees en vis. Deze workshop is deels veganistisch mogelijk.

Vanaf 6 personen is het €57,- p.p.
incl. alle drankjes

Het twee gangen menu

• Tostadas met aioli, gebakken champignons en geroosterde paprika

• Koolpannenkoek met een zoet/zuur sausje en pecannoten 

• Clafoutis met olijven, tomaat en geitenkaas

• Linzenburgertjes met rijst en een komkommersausje

• Curry met zoete aardappel, spinazie en kokosmelk

• Kaasbolletjes met Hollandse kaas

• Gazpacho salade met croutons en een sherry dressing


• Verrassend dessert 

De gerechten kunnen wijzigen door : het seizoen, de verkrijgbaarheid van de ingrediënten, grote van de groep of bepaalde allergieën/eetwensen.
Zitten er vegetariërs in de groep of zijn er andere eetwensen of allergieën? Geen probleem, er kan overal rekening mee worden gehouden.

Verloop van de kookworkshop

  • 5 De kookworkshop begint met een drankje en uitleg
  • 5 Aan de slag in de keuken, in groepjes van 2 á 3 personen wordt er gekookt
  • 5 Elk groepje maakt één of twee verschillende gerechten
  • 5 In totaal worden er 6 á 8 verschillende gerechten gemaakt, afhankelijk van de groepsgrootte
  • 5 Als alles klaar is gaan jullie lekker samen eten aan een gezellig gedekte tafel
  • 5 De gerechten worden in 2 gangen geserveerd
  • 5 De afwas wordt gedaan terwijl jullie lekker aan het eten zijn
  • 5 Alle recepten worden achteraf per mail verstuurd

   Tijdsduur

  • De gehele workshop duurt ± 4 uur (koken en eten)

   Wanneer

  • Elke dag van de week, doordeweeks en in het weekend
  • Starttijd is flexibel, het kan ‘s morgens, ‘s middags
    en ’s avonds
  • Begin liever niet later dan 18:00 uur

   Aantal personen

  • Vanaf 4 t/m 20 personen

   Kosten

  • Vanaf 6 personen is het €57,- p.p. incl. alle drankjes
  • Ben je met minder dan 6 personen? Geen probleem, voor 4 pers. is het €75,- p.p. en voor 5 pers. €66,- p.p. incl. alle drankjes
  • Voor €15,- p.p. extra is het mogelijk om met biologische ingrediënten te koken