Bijna elke dag eet ik wel iets met tomaten. Soms verwarmt en verwerkt in een gerecht maar ook wel rauw door bijvoorbeeld een salade of op een boterham of cracker.
Tomaten bevatten veel vitamine C en ze blijven het lekkerst buiten de koelkast (bij een lage temperatuur verliezen ze hun smaak).
Voor een zomerse dag als vandaag heb ik van tomaten een lekkere gazpacho gemaakt.
Bij deze het recept voor een snelle gazpacho die je bijvoorbeeld kan eten als voorafje bij een zomerse maaltijd.
Ingrediënten voor 4 kleine glaasjes
– 3 ontvelde tomaten
– 1 rode paprika
– 1 ui
– 1 teentje knoflook
– 2 theelepels tomatenpuree
– 2 dopjes appelazijn
– 50 ml extra vergine olijfolie
– handje verse basilicum
– snufje zout
– snufje peper
Bereiding
Zet een kruisje in het velletje van de tomaten. Doe de tomaten samen met kokend heet water in een pannetje en laat dit even staan totdat het velletje van de tomaten los komt. Haal dan de velletjes eraf en snij de tomaten in 4 stukken. Doe de tomaten samen met de gesneden paprika (zaadlijsten verwijderd) en de rest van de ingrediënten in een blender of pureer het geheel met een staafmixer tot een gladde soep. Schenk de soep in glaasjes en ga lekker in het zonnetje zitten en genieten van je gezonde, zelfgemaakte gazpacho!
