fbpx
Het is tuinbonen tijd! Tuinbonen zijn nu volop verkrijgbaar, ze zijn dan ook vaak te vinden in mijn keuken. Het is even een werkje om ze te doppen, maar eigenlijk vind ik dat altijd wel ontspannen. Een muziekje op, lekker drankje erbij en doppen maar! Tijdens het doppen bedenk ik ook vaak nieuwe recepten. Dit keer wilde ik een gezonde, snelle, lekkere lunch maken en daar kwam deze omelet uit. Dit gerecht is heel eiwitrijk dus voorlopig krijg ik even geen honger ?

Ingrediënten voor 1 omelet
– 450 gram ongedopte tuinbonen
– 1 ui
– 1 knoflookteentje
– 200 gram spinazie
– 50 gram champignons
– 50 gram feta
– 3 eieren
– zout en peper
– olijfolie

Bereiding
Dop de tuinbonen en stoom ze 10-15 min.
Kluts de eieren in een kom samen met een beetje zout en peper, voeg daar de tuinbonen aan toe en zet dit even apart.
Snij de ui en de knoflook fijn en de champignons in plakjes.
Giet een scheutje olijfolie in een grote koekenpan en fruit hierin de ui en knoflook.
Voeg de champignons toe en bak deze even kort mee. Voeg dan ook de spinazie toe die je even laat slinken. De geklutste eieren met de tuinbonen voeg je nu toe aan het spinaziemengsel en laat het geheel even op een laag vuurtje bakken. Na een paar minuten draai je met behulp van een groot bord de omelet om (je schuift de omelet op het bord, met een tweede bord daarop draai je de omelet om). Als laatste snij je de feta in stukjes en strooi je dit over de omelet.
Eet lekker!