Salades, ik eet ze bijna elke dag wel! Het is gezond, makkelijk en bijna iedereen vind het wel lekker. Een maaltijdsalade als lunch of diner of een salade als bijgerecht. Aangezien ik het vaak eet wissel ik ook veel af met diverse ingrediënten, zo is het nooit saai om te eten.
Bij deze het recept van een Italiaanse salade die in een handomdraai op tafel staat!
Bij deze het recept van een Italiaanse salade die in een handomdraai op tafel staat!
Ingrediënten voor 2 personen (als bijgerecht)
– 100 gram babyspinazie
– 50 gram rucola
– 6 zongedroogde tomaten (in stukjes gesneden)
– 2 eetlepels kappertjes
– 70 gram zwarte (Kalamata) olijven, zonder pit
– 50 gram vlokken Parmezaanse kaas
– dressing van extra vergine olijfolie met balsamicoazijn
Bereiding
Doe de spinazie en rucola in een ruime schaal. Snij de tomaten in stukjes en voeg deze samen met de kappertjes, olijven en Parmezaanse kaas toe.
Maak een dressing van olijfolie met balsamicoazijn en voeg de dressing als laatste over de salade.
Buon appetito!