Met deze lasagne kom je wel heel gemakkelijk aan je portie groente!
Aubergine, tomatensaus, een beetje kruiden en kaas zorgen voor een heerlijk en gezond Italiaans gerecht.
Aubergine plakjes
– 2 aubergines
– peper en zout
– olijfolie
Snijd de aubergines in flinterdunne, ronde plakjes of maak plakjes met een mandoline. Leg deze op een bakplaat met bakpapier en rooster ze 5 min. in de oven op 180 graden. Na 5 min. haal je ze eruit en strooi je er peper en zout over en besprenkel je ze licht met olijfolie. Nu kunnen de aubergines nog 10 minuten in de oven roosteren.
Geroosterde tomaten-paprika saus
– 2 uien
– 2 teentjes knoflook
– 6 tomaten
– 2 rode paprika’s
– 50 gram tomatenpuree
– 1 ruime theelepel tijm
– olijfolie
– 1 theelepel paprikapoeder
– 2 handen verse basilicum
– peper en zout
Neem een bakplaat en bekleed deze met bakpapier.
Snij de uien, tomaten en paprika in vieren.
Leg de tomaten met het velletje naar beneden op de bakplaat en de paprika en uien ook.
Strooi de tijm over de tomaten en wat olijfolie over de paprika en uien.
Leg de knoflooktenen (ongepeld) op de bakplaat.
Bestrooi vervolgens alles met peper en zout.
Doe de bakplaat gedurende 30 minuten in de oven totdat de uien beginnen te karameliseren en alles is geroosterd.
Haal de bakplaat uit de oven en haal de velletjes van de knoflooktenen. Doe alles in een pan samen met de tomatenpuree en pureer alles met een staafmixer fijn. Voeg de paprikapoeder en verse basilicum toe aan de saus en pureer nog even. Breng op smaak met peper en zout.
Overige ingrediënten
– 2 bollen mozzarella (in dunne plakjes gesneden)
– 50 gram Parmezaanse kaas
Neem een ovenschaal en giet daar een laagje tomatensaus in. Leg hierop een laag van de gegrilde aubergine en een paar plakjes mozzarella en geraspte Parmezaanse kaas. Vervolgens leg je hier weer een laagje saus op en herhaal je de stappen. Je eindigt met tomatensaus.. Bestrooi het royaal met Parmezaanse kaas en verwarm de lasagne in ongeveer 20 minuten in de oven op 180 graden.